Particulier

Warmtepompen zijn de laatste jaren aan een flinke opmars bezig.

Van in het begin van deze nieuwe trend hebben wij alle technische aspecten hiervan op de voet gevolgd en reeds vele installaties succesvol geplaatst.
Meer dan wat dan ook geloven wij in de efficiëntie en de toekomst van de warmtepomp.

U hebt nog nooit van een warmtepomp gehoord zegt u? Geen nood, hier leggen wij u graag uit wat dit systeem juist inhoud.

Zonder het te weten heeft elke woning al een warmtepomp in huis, namelijk de koelkast !
De warmtepomp die we gebruiken voor de verwarming van een woning werkt net volgens hetzelfde principe, er wordt warmte onttrokken en vervolgens weer afgegeven.

Bij de koelkast ontrekken we de warmte aan de te koelen producten, en geven we de warmte af aan de omgeving. Daarom voelen we warmte achter de koelkast.

Bij de warmtepomp onttrekken we de warmte uit de bodem of lucht en geven deze af aan de omgevingslucht (lucht/lucht warmtepomp) of aan de vloerverwarming of convectoren (lucht/water, water/water of grond/water warmtepomp).

De keuze van de warmtepomp is sterk afhankelijk van de woning en beschikbare mogelijkheden.
Zo zullen we in een nieuwbouw woning eerder opteren voor een water/water of grond/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming of lage temperatuur convectoren, en in een renovatie eventueel opteren voor een lucht/lucht warmtepomp.

Indien u graag meer informatie hebt over de technische kant en de werking van de warmtepomp verwijzen wij u graag verder naar dit artikel.

Informatie over de subsidies en de energiezuinige werking kan u hier vinden.